Home Inspiracija i Motivacija Napravite Od Starog Novo! Prepravite Staru Garderobu i Ukrasite Dvorište

Napravite Od Starog Novo! Prepravite Staru Garderobu i Ukrasite Dvorište

Savetujemo vas kako da napravite od starog novo! Uštedite novac i super se zabavite prepravljajući odeću koju ne nosite! Imate pun špajz nekog krša koji ničemu ne služi? Pletena korpa, ukrasni papir od poklona, plastična saksija za cveće? Napravite ikebanu! Poznato je da su žene uvek željne nekih novina kako u oblačenju i modi tako i kod kuće u domaćinstvu. To ne mora uvek biti neki krupan komad nameštaja ili neki skupi deo garderobe. Često to bude i neka sitnica koja im se dopadne ili koju naprave same pa im još više znači. I kada ne oskudevaju u novcu često traže nešto što se nigde ne prodaje  ili što nemaju svi. Inspiriše ih moment, događaj, predmet, parče materijala i postaju kreativne i snalažljive. Pogledajte i naše fantastične Jeftine Ideje za Uredjenje Stana: 13 Saveta za Lepši i Uredjeniji Dom

  • Napravite od farmerki šorc!

Letnji topli dani zahtevaju mnogo različite garderobe jer se često presvlačimo zbog velikih toplota i intenzivnog znojenja. Ne možemo uvek sve kupiti, prosto bilo bi preskupo i opteretilo bi kućni budžet previše. Zato bi trebalo da je svaka žena kreativna kako za sebe tako i za svoju decu. Sigurno u garderoberu postoji bar dva para starih farmerki koje se mogu prepraviti i od njih napraviti zanimljive bermude ili šorc. Mogu se samo ravno iseći, a možete biti i maštovite pa napraviti razne rese ili ih iseći pa da budu baš iste kao ove što se sad prodaju po buticima. I lepše, verujte mi!

od starog novo

  • Marama kao odevni predmet

Od velikih marama ili ešarpi vrlo jednostavno se naprave predivne haljine za plažu. Neke se samo na vrhovima malo uhvate koncem, a neke se, zavisno od veličine samo obmotaju oko tela i bude prelepo. Morate se samo malo aktivirati, videti šta vam odgovara i eto novog modela!

  • Napravite od dugačke haljine kratku!

Isto tako i neke dugačke letnje haljine koje više ne nosite jer su demode, ako su od nekog tegljivog materijala možete lako pretvoriti u laganu haljinu na rese, samo morate imati dosta strpljenja i biti vični radu sa makazama.

  • Od starog novo – majca sa resicama!

Svako ima u ormanu i neke majice koje više ne nosi jer imaju neku fleku ili rupu. Ako mesto na kome se ta oštećenja nalaze dozvoljava da ih odstranite, a da ipak ostane dovoljno da se napravi neki top ili kratka košulja koja  će se vezati na čvor, eto još jednog komada odeće za ove vrele letnje dane pa u kombinaciji sa novonapravljenim šorcem bićete top! Napravite majcu sa resicama vrlo jednostavno! Trebaju Vam samo makaze i malo mašte! Deca i tinejdžeri ovakve majce obožavaju!

Sve su ovo samo neki predlozi koji bi trebalo da vam razbude maštu i navedu vas da razmišljate u tom smeru i biće i novih ideja i kreacija. Ako nekad morate i do šnajderke ipak će biti jeftinije nego da kupujete novo. Osećaćete se korisno, ispunjeno, zadovoljno. Ko zna, možda i promenite profesiju ili bar hobi!

od starog novo

  • Baštenski nameštaj – Napravi sama!

Svi danas vole da imaju napolju, posebno leti,  neko malo parče prostora gde uživaju, piju kafu, odmaraju,jednom rečju uživaju. Za te prilike kupuju se plastične garniture raznih oblika, veličina i boja. Ima onih kojima se to ne dopada pa su isečene,  okrugle komade drveta ili još jednostavnije panjeve malo obradili, neke prelakirali neke ne i postavili kao stoličice u dvorištu da im se stope sa okolinom. Stolovi su im takođe od nekog parčeta drveta, postavljenim na opet neko drvo ili panj. Sve prirodno! Osim što se koriste u dvorištu, kad se malo bolje srede, išmirglaju, izlakiraju mogu biti vrlo zanimljiv deo unutrašnjeg enerijera. A šuplji panjevi koji ne mogu da se koriste za tu namenu mogu da posluže za veoma lepu prirodnu ikebanu koju ćemo napuniti zemljom I u nju zasaditi neko dekorativno cveće koje veći deo godine cveta. Prelepo je!

  • Napravite ikebanu!

Kad smo već kod cveća, sigurno je svaka od vas bar nekoliko puta dobila cveće u korpi. Nemojte ih bacati, dobro će poslužiti da same napravite od starog novo : cvetni aranžman koji će vam ukrasiti dom. Sunđer je malo oštećen, ali kad se malo natopi vodom funkcija mu se obnovi i može da posluži za lepu kućnu varijantu. Cveće može da bude iz vaše baštice, lepo aranžirano ili čak i kombinacija poljskog cveća koje takođe menja atmosferu u kući. Probajte, može biti prelepo, a dobićete inspiraciju za još neka korišćenja tih starih korpica.

 

Od starog novo za tili čas!

Možete Vi ovo same!

 

Save

Save

Save

Save

Save

PORČITAJTE I OVO!

Naš sajt koristi Kolačiće za bolji korisnički doživljaj. Korišćenjem sajta pristajete na naše uslove. Prihvati Pročitaj više